Studio Live – hudba francouzského vrcholného baroka

2. prosinec 2015

Program z hudby francouzského vrcholného baroka připravila flétnistka Jana Semerádová za doprovodu cembalistky Moniky Knoblochové a hráčky na violu da gamba Hany Flekové.

Hrají:
Jana Semerádová - flétna
Hana Fleková - viola da gamba
Monika Knoblochová - cembalo

Program:
Jean Philippe Rameau: Pièce de clavecin en concert: Premier concert a Cinquième concert
Jacques Morel: Chaconne
Francois Couperin: Premier concert a Dixseptième ordre pro sólové cembalo
Jacques Martin Hotteterre: Deuxième suitte

03274393.jpeg

Přijďte tedy i vy zažít neopakovatelnou atmosféru přímého přenosu, vstup je volný! Francie či "země galského kohouta" představuje významné hudební centrum, které ovlivnilo vývoj hudby v celé Evropě. Existuje mnoho skladeb, které se ve svých názvech odvolávají na inspirační zdroj prostým označením "in stile francese".

03337372.jpeg

Není divu, francouzská hudební kultura zásadním způsobem udávala směr od doby Ludvíka XIV. Program koncertu se zaměří na hudbu královského dvora v Paříži v době vlády pravnuka Krále slunce Ludvíka XV. Zazní skladby od Jeana-Philippa Rameaua, Jacquese Morela, Francoise Couperina a Jacquese Martina Hotteterra. V králových službách působili jako skladatelé či členové dvorní kapely. Interpretace se ujmou odbornice na slovo vzaté. Flétnistka Jana Semerádová je uměleckou vedoucí souboru Collegium Marianum, Monika Knoblochová a Hana Fleková pravidelně spolupracují s řadou souborů věnujících se interpretaci staré hudby.

Spustit audio