Středočeské registry vozidel fungují od rána zatím bez problémů

8. duben 2013
Zprávy

Další zatěžkávací zkouškou dnes prochází registr vozidel. Od začátku dubna provoz systému zajišťuje jiná firma. Minulý týden ve čtvrtek fungoval bez větších problémů. V provozu ale byla jen asi čtvrtina všech pracovišť. Dnes je na městských úřadech a magistrátech běžný provoz, který systém naplno prověří.

Velkou zatěžkávací zkouškou dnes procházejí registry vozidel. Je totiž úřední den a tak jsou poprvé po dvoudenní odstávce v minulém týdnu v provozu všechna pracoviště systému.

Na začátku dubna převzala provoz registru aut nová firma. Právě kvůli tomu systém dva dny nefungoval, protože se testoval jeho provoz. A vypadá to, že tentokrát se všechno skutečně podařilo doladit. Odbory dopravy ze všech koutů republiky hlásí od rána většinou bezproblémový provoz registru.

Registr v Kladně nezaznamenal žádné potíže, dokonce už si úředníci nestěžují ani na pomalejší tisk, se kterým se potýkali po dvoudenní odstávce.

Čekajících je dnes ale opravdu hodně, a to i přesto, že v kladenském Centru správních agend měli před i po odstávce mimořádně otevřeno i v pátek. Zřejmě to souvisí s tím, že začíná jarní sezóna, kdy totiž chodí na registry vozidel vždy o něco víc řidičů než jindy.

Registr vozidel. Odbor dopravy Mladá Boleslav

I když je dnes na evidenci vozidel otevřených všech pět přepážek, od osmé hodiny ranní tu odbavili asi třicet lidí a dalších šedesát jich čeká, až se dostane na řadu. Čekání se tak protahuje na více než dvě hodiny.

Služby kladenského registru chce využít dokonce tolik lidí, že před více než hodinou přestali úředníci vydávat lístky s čísly. Což se zřejmě do třetí nebo čtvrté hodiny nezmění. Ale vzhledem k tomu, že dnes je v Kladně otevřeno až do šesti, dá se čekat, že i pak odbaví ještě další desítky lidí.

Čtěte také

Úředníci v Kutné hoře či Kolíně zatím s registry vozidel žádné problémy nehlásí. Na obou pracovištích odbavují jednoho klienta za druhým. V podstatě je to stejná situace jako ve čtvrtek, kdy se v Kutné Hoře a Kolíně otevřely přepážky s registrem aut po té dvoudenní pauze poprvé.

Na kutnohorském pracovišti se úředníkům dařilo vyřizovat žádosti klientů průběžně a dokonce se ani na chodbách netvořily nějak extrémně dlouhé fronty.

Pracovníci úřadu i žadatelé o zápis či změnu v registru pochopitelně někdy dokonce nahlas s povděkem kvitují, že se tak neopakuje situace z loňského léta, kdy registry převzalo pod svou správu ministerstvo dopravy. Systém se pak potýkal s častými výpadky a některé jeho funkce byly velmi pomalé.

autoři: Michal Trnka , Marína Dvořáková , Alena Rokosová
Spustit audio