Stephen King: Morálka. Premiéra přízračné povídky z pera slavného mistra napětí

2. červenec 2021

Jaké jsou hranice morálky? Co všechno jsme ochotni udělat pro vidinu lepšího života? A když už se jednou dopustíme prohřešku, dokážeme odolat dalším pokušením a žít jako dřív? Četbu na pokračování z tří Kingových povídek vysílá Dvojka až do 4. července. Poslouchejte živě od 22 hodin, na webu od následující půlnoci. 

Účinkuje: Tomáš Pavelka
Připravila: Marina Feltlová
Překlad: Linda Bartošková
Hudba: Jakub Rataj
Režie: Izabela Schenková
Premiéra: 30. 6. 2021

Stephen King, jeden z nejprodávanějších a nejproduktivnějších autorů současnosti, bývá právem nazýván mistrem hororu. Není divu, že právě on společně s dalším velikánem tohoto žánru Alfredem Hitchcockem zahajují Strašidelné léto na Dvojce.

Po repríze rozhlasové verze Ptáků z pera Hitchcockovy dvorní autorky Daphne du Maurier (jejíž Hospodu Jamajka uslyšíme na Dvojce v premiérové četbě začátkem srpna), se posluchači budou moci zaposlouchat do nové četby ze tří Kingových povídek – Duna, Morálka a Posmrtný život.

V třídílné četbě z povídky Morálka se budeme společně s autorem zamýšlet nad tím, co tento pojem znamená a jaké jsou hranice naší morálky. Co všechno jsme ochotni udělat pro vidinu lepšího života? A když už se jednou dopustíme prohřešku, dokážeme odolat dalším pokušením a žít jako dřív?

Spustit audio

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.