Štědrovečerní Sedmé nebe s Robertem Nebřenským: Ježíšek for Prezident

24. prosinec 2017

Která hudební skupina se jmenuje stejně jako naše stanice? Vltava! A její zakladatel se jmenuje Robert Nebřenský. Zpěvák a kytarista, autor většiny písní, účinkuje i jako herec, ať již s divadlem Sklep nebo v řadě filmů.

Při poslechu písní jako Prasátko, Kapitán Pejsek, Hurá písničky!, Marx, Engels, Beatles a dalších nás občerství neotřelá poetika a melodická nápaditost. Podobným dojmem působí Nebřenského komentáře, kterými častuje skladby, vybrané do pořadu Sedmé nebe. 

Písničkové dárky nejen pro osamělé posluchače servíruje zpěvák a kytarista Robert Nebřenský. Na playlistu se objeví Bobby Mc Ferrin, Beatles, Ray Charles, Charlie Parker, Nat King Cole, Barbara Streisand, Diana Ross, Flamengo, Roby Lakatoš a další. 

Svátečně vybrané písničky provázejí citace veršů písní i krátké úvahy o vánočních depresích, novodobých spasitelích nebo státní hymně.

Sedmé nebe

Sedmý den v týdnu o sedmé hodině večerní se známí hudebníci podělí o své aktuální hudební zážitky.

Velmi osobní hudební postřehy hudebníků, mezi kterými jsou skladatel a výtvarník Vladimír Franz, zpěvačka a skladatelka Sára Vondrášková, zpěvák a kytarista skupiny Vltava Robert Nebřenský, dále Ondřej Havelka a Pavel Klikar nebo Monika Načeva.

autor: Aleš Opekar
Spustit audio