Stanice Vltava podpoří nevidomého hudebníka Benjamina

7. prosinec 2018

Výtěžek ze vstupného poslechu rozhlasové hry Shakespearova lebka, který proběhl pod oblohou pražského planetária ve čtvrtek 29. listopadu, bude věnován talentovanému hudebníku Benjaminovi. Český rozhlas a Pražský divadelní festival německého jazyka mu věnují 20 tisíc korun na studijní účely.

Benjamin Levíček

Ben Levíček je skvělý mladý kluk, který se ale narodil nevidomý. Nezabránilo mu to však v tom, aby se s vervou pustil do aktivit, nad kterými zůstává rozum stát. Ben se aktivně věnuje sportům jako je goalball, showdown, futsal, plavání nebo atletika. Zároveň hraje skvěle na housle, příčnou flétnu a učí se i na klavír.

Na letošním koncertu Světlo pro Světlušku si mimo jiné zazpíval a zahrál na housle se zpěvačkou Debbi a zpěvákem Jindrou Polákem. Benovi moc fandí jeho rodiče i kamarádi. Od mateřské školky navštěvuje hlavní vzdělávací proud a k tomu dvě soukromé umělecké školy. Díky tomu, že navštěvuje soukromou školu, může se učit braillský notopis. Ceny učebnic upravených pro nevidomého studenta jsou však několikanásobně vyšší než ceny učebnic Benových spolužáků.

Výtěžek ze vstupného poslechu rozhlasové hry Shakespearova lebka dostane nevidomý hudebník Benjamin Levíček

Spustit audio