Soutěž Křížem krajem o litry piva vstupuje do své druhé poloviny

15. červen 2018

V předešlých týdnech jsme s rozhlasovou hlídkou projeli Prostějovsko a Olomoucko. Od pondělka nás můžete očekávat na Přerovsku.

V průběhu dvou týdnů jsme se s vámi setkávali přímo v obcích Olomouckého kraje. Několik stovek návštěvníků přišlo i na Obecní veselice v Čelechovicích na Hané a ve Velkém Újezdu, kterými jsme první dva soutěžní týdny zakončili. Zahrály nám skupiny Domino, Freďáci, A. M. Úlet, Holátka či Atom-Rock ze Zábřehu.

Od pondělí 18. června začínáme jezdit po Přerovsku s pivem ZUBR Grand a další týden zavítáme na Šumpersko a Jesenicko s pivem Holba Šerák. Každý pracovní den odpoledne vyjede naše rozhlasová hlídka na svoji denní trasu, kterou uslyšíte v našem vysílání.

Skupina Domino na Obecní veselice v Čelechovicích

V přímém vstupu také uslyšíte, kde se naše hlídka nachází. Na místě zůstane přibližně 30 minut. Pokud k nám stihnete přijít, získáte drobný dárek a vyplníte anketní lístek, na který můžete vyhrát 16 půllitrů piva ZUBR Grand nebo Holba Šerák.

Po projetí celé denní trasy vyhodnotí naše rozhlasová hlídka odpovědi na tipovací otázku a tipující s nejbližší správnou odpovědí získá výhru, kterou mu naše hlídka hned přiveze domů.

Těšit se můžete ještě na dvě Obecní veselice

23. 6. Obecní veselice ve Věžkách na Přerovsku – v areálu u Obecního úřadu vystoupí skupiny Freďáci, HAPPY TO MEET a skupina 2KU1

30. 6. Obecní veselice v Rájci – v areálu U Antoníčka vystoupí skupiny Pracka, Domino, HAPPY TO MEET a Atom-Rock

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.