Slavs and Tatars s Jankem Simonem vystavují v Karlin Studios

27. červen 2012

Výstava, kterou zahájily výstavní prostory Karlin Studios v úterý 19. června, představuje uměleckou skupinu Slavs and Tatars spolu s polským umělcem Jankem Simonem.

Projektem Nepřetržité rozhovory se snaží tito mladí umělci o dialog, odehrávající se v různých zemích a oblastech (Polsko, Kyrgysztán, Uruguay atd.), a jeho cílem je navázat vzájemný vztah s diváky jakousi analýzou a polemikou o ideologických, politických a ekonomických otázkách nedávné historie a také geografie.

Konceptuální tvorba Janka Simona a kolektivu Slavs and Tatars se zaměřuje na synergii umělecké praxe a teorie. Cestují po světě, což je jejich inspirací pro výzkumy, na nichž je jejich tvorba založena. Snaží se probádávat oblasti, které například geografie nebo historie zanedbává. Spojují různé druhy disciplín, od videí přes performance po intervence ve veřejném prostoru.

Součástí projektu byla veřejná diskuse, která proběhla den předtím v pražském výstavním prostoru Tranzitdisplay. Výstava bude putovat po evropských městech a dále do New Yorku.

Výstavu Nepřetržité dialogy je možné navštívit do 8. července v prostoru Karlin Studios v Karlíně v Křižíkově ulici 34.

autor: Kristýna Kopřivová
Spustit audio