Slávisté fandí Boleslavi. Její výhra ve finále poháru může Pražany poslat do Evropy

9. květen 2016

Fanoušci i fotbalisté pražské Slavie budou na konci sezony držet palce i jinému klubu. Pátá příčka v lize by jim už neměla uniknout, ale aby se z ní ještě dostali do evropských soutěží, potřebují teď významnou pomoc Mladé Boleslavi. Lepší umístění v tabulce si Pražané podle kouče Dušana Uhrina mladšího nezajistili i kvůli tomu, že hráči nejsou zvyklí na takový tlak.

Tak silná podpora jako při tradiční děkovačce to možná nebude, přesto se dá počítat s tím, že značná část příznivců Slavie bude při finále českého poháru stranit Mladé Boleslavi.

Pokud totiž Středočeši zvítězí nad Jabloncem, a je úplně jedno jak, zahrají si „sešívaní“ i z páté ligové příčky evropské soutěže.

Fanoušci přitom mohou zažívat i velmi zvláštní situaci. Slavii teď totiž bude zachraňovat trenér Karel Jarolím, kterého z Edenu před lety vyháněli, jak poznamenal na svém twitterovém účtu mluvčí klubu z éry zmíněného kouče Ondřej Zlámal.

Dá se počítat s tím, že Mladé Boleslavi v půlce května aspoň na chvíli nějací fandové přibydou a sledovat snažení středočeského klubu bude i Dušan Uhrin mladší. „Určitě budu,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci.

Současný kouč Slavie také přemýšlí, proč se v zimní přestávce nejaktivnější tuzemský klub na přestupovém trhu s čínskými penězi v zádech dostal do situace, kdy má největší konkurenty v boji o pohárové pozice v tabulce nedostižně nad sebou.

„Schází nám klid, který tahle mužstva mají. Jsou zvyklá hrát pod obrovským tlakem, na což tady hráči, myslím, nejsou úplně zvyklí. Ale já pevně věřím, že je to naučíme,“ doufá Uhrin.

A věří i jeho svěřenec Josef Hušbauer, podle něhož měla Slavia jiné plány. „Chtěli jsme hrát o třetí čtvrté místo. Boleslav a Liberec hodně vyhrávaly, takže nám furt odskakovaly. Je to zklamání,“ mrzí záložníka pražského týmu, který teď alespoň poznal, jaké to je, vstřelit za Slavii gól.

A pokud by to s pohárem nakonec přece jen vyšlo? „Máme hodně mladých kluků. Věřím, že si to během půl roku osahali a od příští sezony budeme silnější. Je potřeba, aby si to sedlo,“ dodal Hušbauer.

autoři: jpa , Radek Šamša
Spustit audio