Silničáři kvůli opravám mostu částečně uzavřeli dálnici D46 u Olšan u Prostějova. Na místě se tvoří dlouhé kolony

15. květen 2018

Uzavírka na dálnici D46 u Olšan u Prostějova komplikuje dopravu mezi Olomoucí a Prostějovem. Ředitelství silnic a dálnic se totiž pustilo do dlouho očekávané opravy mostu a mimoúrovňové křižovatky. Řidiči si proto snaží cestu usnadnit právě přes vesnici. Jenže tady už za několik týdnů začne jiná uzavírka. Olomoucký kraj bude opravovat centrum obce.

Podle nezávislého starosty Olšan u Prostějova Milana Elfmarka se provoz v obci zvýšil několikanásobně: „Někteří řidiči, aby nejeli na dálnici, tak si dělají pohodlnější cestu přes Olšany, i když tady nenajedou a musí to objíždět přes Žerůvky, Bystročice nebo přes Hněvotín.“

Ředitelství silnic a dálnic uzavřelo kvůli opravám mimoúrovňové křižovatky část dálnice D46.

„Stavba představuje doplnění připojovacích a odbočovacích pruhů. Osmičkový tvar křižovatky tady zůstane zachován, nicméně pro vybudování připojovacího a odbočovacího pruhu směrem na Olomouc bude třeba podstatně rozšířit most přes potok Blata a zároveň vybudovat nový nadjezd nad silnicí III. třídy 5707. Zde bude zároveň přemostění přes rychlostní silnici R46,“ uvedl už dříve mluvčí silničářů Jan Rýdl.

Uzavírka je naplánovaná do října. Olšany přitom čekají i další dopravní komplikace. V letních měsících začne Olomoucký kraj s opravou návsi.

autor: tas
Spustit audio