Šéfredaktorkou stanice Vltava se stane Jaroslava Haladová

23. leden 2019

Jaroslava Haladová, která na stanici Vltava dosud působila jako editorka Redakce kulturní publicistiky, nastoupí do funkce šéfredaktorky 1. února 2019.

Jaroslavu Haladovou vybrala ze čtyř kandidátů hodnotící komise v interním výběrovém řízení složená z ředitele Programu, dvou zástupců stanice Vltava, dvou vedoucích zaměstnanců ČRo a vedoucí Personálního oddělení a kariérní konzultantky. Návrh výběrové komise generální ředitel René Zavoral akceptoval a jmenování nové šéfredaktorky Vltavy projedná – tak, jak ukládá Statut ČRo - s Radou ČRo na jejím veřejném zasedání dne 30. ledna 2019.

Editorka a moderátorka Jaroslava Haladová se v Českém rozhlase pohybuje od roku 2000, prošla oddělením elévů a roku 2005 nastoupila coby redaktorka na ČRo Vltava. Byla kmenovou autorkou úspěšné programové řady Čajovna, od října 2017 byla dramaturgyní a editorkou nového magazínu ArtCafé. Spolupracovala i s dalšími stanicemi ČRo, natočila několik rozhlasových dokumentů a je absolventkou mezinárodní školy rozhlasového dokumentu EBU Master School on Radio Features. Jako autorka scénářů a režisérka se podílela i na přípravě kulturně publicistických pořadů České televize. Vystudovala PedF UK, obor český jazyk a literatura – základy společenských věd.

autor: ČRo
Spustit audio