Sedmé nebe s Pavlem Klusákem: „Aby se z rockového klubu stal čarodějnický sabat.“ Písně, knihy a krev norské autorky Jenny Hval

28. duben 2022

Za uplynulých jedenáct let vydala Jenny Hval sedm alb a tři literární prózy. A především se stala pojmem, autorkou vydávanou silnými labely v USA (Sacred Bones) a Velké Británii (4AD Records). Jestliže dnes někdo zpívá proti nerovnosti, patriarchátu, pozdnímu kapitalismu a zůstává při tom poetická, napínavá, neschematická a hudebně ambiciózní, pak je to právě norská autorka. Do světa současného popu vnáší provokativní hovory o intimitě i hudební experiment. 

Skladby z alb Classic Objects, Innocence Is Kinky nebo Apocalypse, Girl vybral a komentuje Pavel Klusák.

autor: Pavel Klusák
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.