Sedmé nebe s Načevou a Michalem Pavlíčkem: Nádhernou hudbou, osobnostmi a úžasnými emocemi by člověk mohl vyplnit hodiny a dny

29. srpen 2021

Monika Načeva v nejnovějším Sedmém nebi rozpráví o hudbě i o životě s jejím dlouholetým přítelem, hudebním skladatelem a kytaristou Michalem Pavlíčkem.

Poprvé se oba umělci setkali při natáčení debutové desky Moniky Načevy v roce 1994. „V té době jsem vůbec netušila, že chci být zpěvačka,“ přiznává Načeva. „Já si na to naše první setkání vzpomínám, jak jste přišli za mnou domů,“ přidává k dobru Michal Pavlíček, který na album složil některé písně, hraje na kytaru a na jejím vzniku se podílel také jako producent.

„Nejsem typický producent, jsem víc tvůrce, ale tohle se krásně propojilo. Tys byla taková rozevlátá v té době, velkej sympaťour, kterej má svoji hlavu, svoji vizi. Točili jsme spolu desku a vůbec jsme se neznali, bylo to i hledání mezi náma. Měl jsem z toho pěknej pocit, část věcí jsme natáčeli u mě ve studiu, kde jsme se trochu oťukávali. Deska Možnosti tu sou dala ten hlavní, vnitřní impuls mezi náma, který později nádherně vykrystalizoval,“ vzpomíná Pavlíček.

Čtěte také

Povídání obou protagonistů provází hudba podle Pavlíčkova výběru. „Je to přetěžká role. Nádherných hudeb, osobností a úžasných emocí je tolik, člověk by mohl vyplnit dny a hodiny spoustou dobré muziky. Udělal jsem jen takový hrubý výběr, není samozřejmě definitivní a určitě jsem zapomněl na spoustu významných jmen,“ předesílá Pavlíček. V pořadu zazní písničky skupin The Beatles nebo Rolling Stones, ale také třeba Björk a Amy Winehouse.

Spustit audio

Související