Ruští kozáci předvedou Ostravanům své umění

23. květen 2008

V ostravské ČEZ Aréně dnes v 19:00 vystoupí mezinárodně proslulý taneční soubor Ruští kozáci, který bývá rovněž označován jako "velký kozácký balet". Tvoří ho šedesát umělců - zpěváků a tanečníků, kteří ve vystoupení přiblíží divákům dlouholetou a pohnutou historii ruských kozáků.

Dvouhodinový hudebně taneční program kombinuje klasické folklórní tance, akrobacii, šavlové souboje i vojenské pochody. Poutavou formou přibližuje dlouholetou a mnohdy pohnutou historii kozáků a líčí příběhy boje, lásky, slávy i zrady.

"Velice pestrý program tvoří původní ruský kozácký folklór. Kozáci žili na teritoriu celého Ruska, proto jsme si vypůjčili něco z každého regionu. Aniž by člověk musel jet na Dálný východ, do Rostova a do dalších míst, uvidí, jak se v těchto oblastech tančí," prozrazuje umělecký vedoucí souboru Leonid Milovanov.

Soubor Ruští kozáci vznikl roku 1990 u horního toku řeky Don v oblasti Lipetsk ve středním Rusku, tedy v historické domovině kozáků. Svou oficiální premiéru si odbyl o rok později ve státním koncertním sále Rusko v Moskvě.

Spustit audio