Rozhovor s Roguem z kapely The Crüxshadows

Gotická subkultura pomalu roztahuje prstíky i v naší vlasti. Jednou z celosvětově nejoblíbenějších kapel tohoto ranku jsou američtí The Crüxshadows vedení charismatickým předákem Roguem. Jejich letošní turné s radikálně upraveným line-upem, propagující nový singl Immortal, nevynechalo jejich milovanou Prahu. Navíc skupina přidala i koncert na SázavaFestu.

Neexistuje mnoho kapel, které by měly na darkwave scéně takové jméno jako floridští The Crüxshadows. Formace vydala za více než patnáct let své existence celkem sedm oficiálních alb, a odehrála nespočet koncertů v třiceti zemích světa. Nápaditý mix gothic rockové nálady, jemného zvuku elektrických houslí, silných (až popových) melodií a výbušných tanečních rytmů si před lety našel cestu i do velkých hitparád, kde se udržel dodnes.

00775917.jpeg

Redaktoři pořadu Dark Wave zachytili předáka skupiny Rogua po koncertě v backstage klubu Rock Café a kromě povídání o kapele došlo i na otázky soukromějšího charakteru nebo zhodnocení současné gotické scény v Evropě i Americe.

autor: Pavel Zelinka
Spustit audio