Rozhovor s novým generálním ředitelem NG Vladimírem Röselem

8. červen 2011

V úterý 7. června po poledni se na tiskové konferenci v klášteře sv. Anežky České poprvé novinářům představil nový generální ředitel Národní galerie v Praze – Ing . Vladimír Rösel, který nahradil dosavadního generálního ředitele profesora Milana Knížáka.

Vladimír Rösel, absolvent Vysoké školy ekonomické z roku 1991, doposud zastával převážně manažerské funkce jako statutární zástupce, generální ředitel, investiční správce, restrukturalizační manažer, investiční ředitel a investiční poradce v celé řadě oborů od energetiky, přes chemický, ocelářský a letecký průmysl až bankovnictví a finanční služby.

Ve své vizi národní galerie hodlá zajistit naplňování sbírkotvorných aktivit a souběžně rozvíjet prezentaci současného umění, prezentovat umělecká díla v co nejširším socio-historickém kontextu doplněném o aktuální dramaturgické pojetí, které zajistí výjimečný prožitek z děl pro identifikované cílové skupiny s cílem opakovaných návštěv, hodlá rovněž rozvinout co nejširší odbornou spolupráci se všemi potencionálními partnery na národní i mezinárodní úrovni, a pokud jde o návštěvníky, chystá se přehodnotit politiku vstupného.

Karel Oujezdský se nového generálního ředitele Národní galerie Vladimíra Rösela zeptal, v jakém stavu Národní galerii po profesoru Milanu Knížákovi převzal.

Spustit audio