Rozhlasová stanice LandesWelle Thüringen součástí privátního DAB+ multiplexu v Durynsku

12. leden 2022

Součástí nového rozhlasového multiplexu DAB Thueringen je od 16. listopadu loňského roku také privátní stanice LandesWelle Thüringen. V současné době tak tato síť obsahuje šest programů různých žánrů, mj i německé Schlager Radio, které lze naladit i v pražské nabídce COLOR DAB+.

LandesWelle Thüringen nabízí svým posluchačům zejména hudbu osmdesátých let minulého století. V tiskové zprávě ke svému vstupu do DAB+ v Durynsku doslova uvádí, že žádná jiná rozhlasové stanice v této spolkové zemi nehraje více skladeb z tohoto období. Nedávno LandesWelle Thüringen oslavila své 25. narozeniny, takže jde tak o dodatečný dárek posluchačům. Ve vysílání se věnuje pochopitelně i tématům, které hýbou Durynskem.

„Díky DAB+ rozšiřujeme náš mix FM, LandesWelle aplikace, streamování a chytrých reproduktorů o další dynamickou digitální platformu. 80. léta jsou nyní v Durynsku jako doma také na DAB+,“ komentoval významný milník v existenci rádia Lars Gerdau, výkonný ředitel LandesWelle Thüringen. V současné době funguje tento rozhlasový multiplex pouze ze dvou vysílačů, takže pokrytí do Čech je nepříznivější než v případě sítě MDR Thueringen.

autor: lukpo
Spustit audio

Související