Renesanční umělec Arnošt Goldflam. Jeho život odkryjí vltavské Osudy již příští týden

7. prosinec 2022

Arnošt Goldflam je autorem nejméně 80 her a dramatizací, na svém kontě má desítky inscenací v řadě českých divadel. Napsal několik sbírek povídek, ztvárnil řadu rolí v divadle, filmu, televizi a rozhlase. Od roku 1990 vyučoval na Divadelní fakultě JAMU a v roce 2007 byl jmenován profesorem. Od příštího týdne můžete na Vltavě poslouchat jeho Osudy. 

Arnošt Goldflam

Já jsem se natáčení Osudů trošičku bránil, protože o sobě nerad mluvím. Já su takový pohádkář, pořád něco vykládám, a pak zapomenu, co jsem říkal. Možná jsem mohl být v Osudech důslednější ve výběru témat. Divadlo i knížky jsem jen tak proletěl letem světem.
Arnošt Goldflam o cyklu Osudy

Společně s moderátory Mozaiky Naděždou Hávovou a Františkuem Šedivým probrali řadu dalších témat. Divadlo, film, studia na lékařské fakultě i láska k rodnému Brnu, kterému věnoval aktuální knihu Brno, ty město mých snů. „Brno je moje mládí a můj život do 54 let. Brno je krásné město a je tam blízko do přírody. Ta kniha ale není autobiografická. Vychází to z mého života, ale je to o člověku, který je přibližně jako já,“ vysvětlil Goldflam a pozval posluchače k poslechu Osudů od pondělí 12. prosince. „Doufám, že vás to bude trošku bavit.“ 

Spustit audio

Související