Recese, mládí i zavedení autoři a visegradští hosté. Letošní Inverze rozhýbe konec léta v Ostravě

27. srpen 2021

Literární festival IN VER ZE letos vstupuje do čtvrtého ročníku. Ostrava ožívá mladými i zavedenými hlasy autorů a autorek, jako jsou například Anna Ročková nebo Karin Lednická a mnozí další.

V Ostravě se od 30. srpna do 4. září opět koná literární festival IN VER ZE, který nabízí bohatý program autorských čtení, diskuzí, přednášek či koncertů. Kromě českých hostů festival přivítá i autory z Polska, Maďarska a Slovenska. Příjemnou zprávou pro návštěvníky a návštěvnice jistě bude, že má festival připravenou i takzvanou mokrou variantu, tedy program pro případ deštivého počasí.

Kromě jednotlivých autorů je možné na Inverzi zahlédnout i recesistické literární uskupení Harakiri Czurakami, které povzbuzuje začínající autory k jejich prvním veřejným výstupům (sami členové uskupení považují za literaturu i návod k pračce anebo písmenkovou polévku). I na základě této literární skupiny se zrodilo mladé nakladatelství Bílý Vigvam, které vydává mladé autory a autorky. Mezi nimi je i Anna Borovičková Ročková, čerstvá debutantka, která na festivalu Inverze bude uvádět svou knihu koláží V sobotu se obejmeme

Spustit audio

Související