Rande se vrací!

9. září 2013

Oblíbený pořad Jolany Voldánové startuje dalšími premiérovými díly

Léto je období dovolených a relaxace. Odpočinek si dopřála i moderátorka Jolana Voldánová, která na naší stanici uvádí oblíbený pořad Rande s Jolanou. Od loňského května si k mikrofonu pozvala více než 60 osobností, které mají vztah k našemu kraji. Přes léto si ale Rande s Jolanou dopřálo přestávku. Od pátku 13. se talk show Jolany Voldánové opět vrací s novými díly.

„Chystáme pro posluchače další nevšední osobnosti. Nejde nám o hvězdy, ale o lidi s neobyčejným příběhem, kteří mají nějakou vazbu na náš kraj,“ vysvětluje dramaturg pořadu Tomáš Klement. Prvním zářijovým hostem bude v pátek 13. herečka Lucie Štěpánková. Hvězda seriálů Ulice nebo Cesty domů je v angažmá Divadla na Vinohradech, ale velmi dobře ji znají i návštěvníci Východočeského divadla, kde tato sympatická kráska začínala. O týden později (20.9.) si budeme povídat architektuře. Hostem Jolany Voldánové bude známý architekt David Tichý, jehož bytové domy v Praze na Vackově získaly nominaci na prestižní Evropskou cenu za současnou architekturu a čestné ocenění na Grand Prix Architektů 2013. Září zakončíme (27.9.) zakončíme se známým hudebníkem (a manželem Heidi Janků) Ivo Pavlíkem, který v Pardubicích za svých mladých časů učil na hudební nauku a založil zde několik kapel. Také se zde poprvé oženil. „Už se na všechny hosty i Vás, moji milí posluchači, moc těším,“ prozrazuje s úsměvem Jolana Voldánová.

David Tichý a Jolana Voldánová

A jaké hosty plánujeme v dalších týdnech? Prvním říjnovým hostem bude žokejka a trenérka Martina Růžičková, jejíž životní příběh je nesmírně barvitý a plný bolesti, lásky i pádů. Letos se padesátiletá jezdkyně po několikaleté pauze pokusí splnit si svůj životní sen – dostat se s koněm do cíle Velké pardubické. V dalších týdnech si bude Jolana Voldánová povídat s hudebníkem Richardem Tesaříkem, bývalým mluvčím ministra zdravotnictví Tomášem Cikrtem nebo kaskadérkou a cvičitelkou koní Petrou Novotnou.

Logo

Ještě připomeneme, že Rande s Jolanou vysílá Český rozhlas Pardubice vždy v pátek od 13:10 v premiéře a v nedělní repríze od 10:05.

Spustit audio