Radiožurnál Sport přináší zápasy českých basketbalistů na mistrovství Evropy

2. září 2022

Digitální stanice Českého rozhlasu Radiožurnál Sport odvysílá v přímých přenosech všechny zápasy českého týmu na mistrovství Evropy v basketbale. Poprvé v historii navíc bude jeden ze zápasů kontinentálního šampionátu přístupný i zrakově postiženým fanouškům.

Čtěte také

„EuroBasket je pro nás jednou z největších sportovních akcí letošního roku. Jsme proto rádi, že můžeme sportovním fanouškům nabídnout už tradiční formát: živé vstupy na Radiožurnálu a celé přímé přenosy na Radiožurnálu Sport,“ řekl ředitel Zpravodajství Českého rozhlasu Ondřej Suchan a dodal: „Poprvé jsme dokonce zaparkovali náš stříbrný R-stream přímo do haly a fanoušci na místě se tak mohou stát součástí našeho předzápasového vysílání.“

Mobilní studio R-stream bude 2. a 3. září vysílat přímo z fanzóny před O2 Arénou v Praze. Speciální program ale Radiožurnál chystá i na zápas s Finskem 6. září. Ve spolupráci s Nadačním fondem Českého rozhlasu a pořadateli mistrovství poprvé v historii zpřístupní jeden ze zápasů šampionátu i zrakově postiženým fanouškům. V rámci projektu Nevidomý fanoušek chystá pro desítku z nich speciální komentář.

Čtěte také

Digitální stanice Český rozhlas Radiožurnál Sport je jediným ryze sportovním rádiem v Česku. Kromě magazínů a rozhovorů, na kterých se podílejí i olympijští medailisté Kateřina Neumannová, Andrea Sestini Hlaváčková, Martin Procházka nebo Vavřinec Hradilek, vysílá především přímé přenosy ze všech důležitých sportovních akcí. Stanice letos už svým posluchačům nabídla živě třeba olympijské hry v Pekingu, mistrovství světa v hokeji, tenisové grandslamy, cestu českých klubů evropskými fotbalovými poháry nebo všechny závody Světového poháru v biatlonu. 

Nevidomý fanoušek je speciální projekt stanice Radiožurnál a Nadačního fondu Českého rozhlasu. Jeho cílem je zprostředkovat velké sportovní i kulturní akce zrakově postiženým divákům pomocí speciálního doprovodného komentáře. Ten vychází z klasické rozhlasové reportáže, je ale přizpůsoben přímo nevidomým na stadionu. Všímá si například více i gestikulace a popisu hráčů. V minulosti Světluška a Radiožurnál už „rozsvítily“ zápasy fotbalové a hokejové reprezentace, tenisový turnaj Livesport Prague Open, Velkou pardubickou nebo závody Světového poháru ve vodním slalomu v Praze Troji.

autor: bbu
Spustit audio

Související