Radiogalerie

19. leden 2010

Radiogalerie představuje každý týden práci současného českého nebo slovenského umělce a dá mu možnost vystavit své práce ve virtuální webové galerii.

Soustředí se na neznámé mladé talentované autory, čerstvé absolventy škol nebo studenty, ale nevynecháváme ani známá jména české a slovenské výtvarné scény. Cílem je představit co nejširší spektrum autorů. Budeme se tak moci setkat s dílem ilustrátorů, sochařů, malířů, designérů, architektů, sklářů, fotografů, konceptuálních umělců a umělců pracujícím napříč médii, pokusíme se představit nové výstavní prostory, galeristy, kurátory a teoretiky, a podávat tak co nejširší pohled na výtvarnou scénu.

Vystavená díla doprovází osobní rozhovor s autorem o jeho dosavadní práci a přístupu k tvorbě. Kratší verze rozhovorů nabídne v rámci rozhlasové vernisáže pořad Mozaika.

Profil redaktora:

Roman Štětina (* 21. 5. 1986, Kadaň) vystudoval v ateliéru Nových médií Michala Pěchoučka a Dušana Zahoranského v Plzni. Od roku 2009 studuje na pražské AVU. Přispívá do Mozaiky rozhovory z aktuálních výstav současného umění. Ve své volné tvorbě se věnuje práci s rozhlasovými hrami, radiointervencím, fotografii a videu.

02320849.jpeg

ARCHIV POŘADU

Spustit audio