Rádio Dada s Vrtulníkem Michaelem V. Nechte se smést nekorektní smrští jedné z hvězd kapely J.A.R.

10. červenec 2020

Vrtulník Michael V. je jednou z klíčových postav legendární funkově-rockově-rapové kapely J.A.R., která na české scéně působí už přes třicet let. Kromě divokých tanců a střelby slov do publika se ale věnuje také dlouhé řadě různých projektů počínaje rozhovory a DJ sety konče.

Ani na vlnách rádií není žádným nováčkem, takže není až tak překvapivé, že se jeho verze vltavského pořadu Rádio Dada uchyluje právě do prostředí fiktivního studia. V něm sedí dosti pofidérní moderátor, který si nebere servítky a s patřičně excitovaným výrazem uvádí svojí THE FEELGOOD BROTHERS SHOW.

Vlastním jménem Michael Viktořík v hodinovém pořadu vytvořil svět, v němž hostitel late-night show pouští největší světové hity, utahuje si z kohokoli a čehokoli, a zároveň se snaží pomoci svému bratrovi z blázince. Ztřeštěná smršť tak nabídne spoustu nekorektních vtipů, tak trochu pohádkový příběh a také nastíní vznik a vývoj jazzu.

The Feelgood Brothers Show

Kam se lze dovolat zlatým telefonem, co všechno je nutné obětovat pro úspěšný hit a co na to řekne šéf rádia? To vše ukáže první díl Rádia Dada s Vrtulníkem Michaelem V.

autor: Michael Viktořík

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.