Rádio Dada a Večerní škola pro pokročilé uvádí existenciální kuchařku Václava Kahudy a Igora Malijevského: Prsa a stehna
Pojďme uctít ušlechtilou křehkost a něhu! Staňme se spolupachateli krásného zločinu a opatřeme se menším zesnulým pterodaktylem (kuřetem), tlučeným zeleným pepřem, olivami a kefírem (nebo jogurtem, zakysanou smetanou).
Naporcované maso naložte do lahodné kyšky a dejte do chladu. Druhý den dejte péct s olivami. Jsouce prostoupeni vědomím, že i my se můžeme stát (po náležité přípravě) ptactvem nebeským; pozvěme na večeři erudovanou etnoložku Pavlínu Brzákovou, která nás seznámí s energetickou praxí u přírodních národů. Hlavně nenápadně.
Dobrý život!
Nejnovější hry a četba
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.