Rádio Dada a Večerní škola pro pokročilé uvádí Existenciální kuchařku Igora Malijevského a Václava Kahudy: Kančí guláš
mladší kňour, cibule, špek (učňovský párek), jalovec, pepř černý celý, paprika sladká, sušené brusinky a švestky, portské víno, masový vývar, Eva
Prorostlé maso nakrájíme na větší kostky, proložíme hrubě nakrájenou cibulí, trochou špeku, sušenými lesními plody a kořením. Jak vypadá polyamorní svatební obřad? Podlijeme vývarem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca dvě a půl hodiny. Co dělá myslivec na čekané? Během pečení občas zamícháme a na závěr pokropíme cca 2 dcl portského vína. Jak správně plakat? Podáváme s karlovarským knedlíkem, s loužičkou čokoládové omáčky (výpek z kančího masa, máslo, paprika chilli, sůl, čokoláda na vaření), ananasem a naloženými brusinkami. Třeba. K čemu slouží dodatak jelima? Silná červená vína jsou fajn. Možná přijde i Eva Turnová.
Nejnovější hry a četba
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.