Rádio Dada a Večerní škola pro pokročilé uvádí Existenciální kuchařku Igora Malijevského a Václava Kahudy: Kančí guláš

10. září 2021
Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Kanci

mladší kňour, cibule, špek (učňovský párek), jalovec, pepř černý celý, paprika sladká, sušené brusinky a švestky, portské víno, masový vývar, Eva

Prorostlé maso nakrájíme na větší kostky, proložíme hrubě nakrájenou cibulí, trochou špeku, sušenými lesními plody a kořením. Jak vypadá polyamorní svatební obřad? Podlijeme vývarem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca dvě a půl hodiny. Co dělá myslivec na čekané? Během pečení občas zamícháme a na závěr pokropíme cca 2 dcl portského vína. Jak správně plakat? Podáváme s karlovarským knedlíkem, s loužičkou čokoládové omáčky (výpek z kančího masa, máslo, paprika chilli, sůl, čokoláda na vaření), ananasem a naloženými brusinkami. Třeba. K čemu slouží dodatak jelima? Silná červená vína jsou fajn. Možná přijde i Eva Turnová.

autoři: Václav Kahuda , Igor Malijevský
Spustit audio