Původně studentská kapela Bonsai č. 3 slaví ve velkém stylu dvacetiny

16. listopad 2018 10:39

Začínali na vysokoškolských kolejích jen tak pro zábavu a teď jsou z nich hvězdy folkových festivalů. Členové českobudějovické kapely Bonsai č. 3 se spolu schází a hrají už dvacet let.

Výročí oslaví v sobotu 17. listopadu. „Připravili jsme oslavu, kdy si to chceme hlavně užít a prožít s našimi fanoušky v sále Hudební školy Yamaha v Českých Budějovicích. Je v tom i taková drobná symbolika, protože jsme začínali jako studentská kapela a koncert bude na studentský svátek,“ říká kapelník Václav Koblenc.

Dorazí i bývalí členové kapely. „Kontaktovali jsme většinu z nich. Někteří se ozvali, někteří ne. Souviselo to možná s tím, že před dvěma lety jsme slavili osmnáctiny a hodně bývalých členů dorazilo. Po dvou letech je další výročí a možná ne všichni byli ochotní znovu cestovat nebo si vyhradit čas,“ komentuje zpěvačka Zuzana Králová.

Jako asi nejdůležitějšího hosta uvádí bratra zesnulého Františka Stralczynského, zakladatele původní Bonsaie, Karla Stralczynského. „Pak tu bude velice významný člen kapely, Jirka Toman, který přijede až z Lucemburka,“ dodává.

Václav Koblenc doplňuje, že se fanoušci mohou těšit na večírek violoncell. „Karel Stralczynský je cellista z České filharmonie. Pak za námi přijede Pavel Barnáš, violoncellista ze Symfonického orchestru Českého rozhlasu, který s námi pravidelně nepravidelně hostuje a vždycky máme takzvanou mluvenou zkoušku, abychom si neničili nástroje podle hesla Kdo moc cvičí, nástroj ničí. Přijede také bývalý kontrabasista Libor Kameník a dalším milým hostem bude bubeník Honza Kubeš,“ vyjmenovává.

Zároveň kapelník i zpěvačka slibují, že o další překvapení přímo na koncertě 17. listopadu od 20 hodin v sále Hudební školy Yamaha v Českých Budějovicích nebude nouze.

Spustit audio

Související