Puf a Muf doma. Příběhy kluka Míši, a především jeho dvou kocourů, čte Jiřina Bohdalová

9. květen 2021

Černý se jmenuje Puf a zrzavý Muf. Míša právě začal chodit do školy a kocourům se tím trochu změnil život.

Napsala: Nataša Tanská
Dramaturgie: Martina Drijverová
Hudba: Mojmír Smékal
Režie: Helena Philippová
Natočeno: 1981

S Míšou jsou sice pořád dobří kamarádi, ale mají teď doma víc času pro sebe. No a někdy tak trochu nevědí, co s ním. Pohádky napsala spisovatelka, novinářka a také herečka Nataša Tanská. Proslula svou dětskou rolí ve filmu Babička z roku 1940, kde ztvárnila postavu Barunky.

1. díl

Míša je prvňáček a kocouři Puf a Muf se sami doma trochu nudí. Vymýšlejí, co budou dělat, na co si budou hrát. Nakonec se rozhodnou, že se taky musí učit. Jenže co? Co je pro kocouří život to nejdůležitější?

2. díl

Venku mrzlo, až praštilo a Muf si vysnil, že chce mít na kožíšku jinovatku takovou, jaká byla ráno na trávě. Vymyslel proto, že se zavře do ledničky. Byl to dobrý nápad? Jak jeho výprava do ledničky dopadla?

3. díl

Jednoho dne přišel Míša ze školy mrzutý. Chtěl by jít do kina, ale v kasičce nemá žádné peníze, všechny si už utratil. Kocouři Puf s Muf se rozhodnou, že Míšovi na vstupné do kina vydělají. Jak?

4. díl

Míša má narozeniny, a tak je jasné, že mu kocouři Puf s Mufem chtějí udělat radost. Přichystali si pro něj dárek a schovali jej pod skříň. Co tam Míša najde? 

5. díl

Venku je krásné počasí, jenže kocouři Puf a Muf musejí být doma, protože Míša šel do školy. Náhodou ale zavadí o okenní kličku a okno se otevře. A tak si Puf a Muf udělají výlet. Kam se vypraví?

6. díl

Míša si jednoho dne přinesl domů akvárium a v něm rybu. Jak se kocouři Puf s Mufem s rybou sžívali a podařilo se jim s ní skamarádit? 

7. díl

O víkendu se kocouři Puf a Muf vydali s Míšou na pouť. Rozhodli se, že nejdřív pojedou strašidelnou jízdu. Jak se jim na pouti líbilo?

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio