Provoz parkoviště u nemocnice končí. Na místě začne stavba parkovacího domu

16. září 2021 11:53

Provoz parkoviště v blízkosti Městské nemocnice v Ostravě se blíží ke konci. Prostor se totiž změní na staveniště. Dělníci nejdřív musí plochu důkladně vyklidit tak, aby tam od října mohli pracovat na stavbě nového parkovacího domu. Město pro návštěvníky nemocnice vyhradilo náhradní místo u nedaleké Galerie Plato.

Provoz parkoviště skončí v pátek. Řidiče k náhradnímu parkování navedou značky. Spojení mezi novou odstavnou plochou a nemocnicí budou zajišťovat autobusy městské hromadné dopravy.

„Parkování u galerie Plato je zpoplatněno částkou 20 Kč/hod., maximálně 80 Kč/den. Provoz parkoviště zajišťují Ostravské komunikace,“ uvedla mluvčí Ostravských komunikací Eva Kijonková.

Z parkoviště na autobus

K cestě z parkoviště u galerie Plato bude možné volit dopravu autobusem městské hromadné dopravy linky číslo 50, která má nástupní i výstupní zastávku v blízkosti parkoviště, a to na ulici Porážkové. Změněna byla trasa autobusu linky číslo 99, která jede na Frýdlantské mosty, dále směr ulice Cingrova, Českobratrská, Hornopolní, Nemocniční a následně pokračuje po své trase.

Průjezd přímo do areálu Městské nemocnice zůstane zachován. Do 26. září se vjíždí z Varenské, dále pak už standardně přes vjezd z Hornopolní ulice.

Parkovací dům, který bude sloužit nejen pro komfortní parkování návštěvníků nemocnice, ale i řidičům mířícím do blízkého okolí, by měl být hotový do konce roku 2023.

Vizualizace parkovacího domu v Ostravě u městské nemocnice
autoři: Petr Dušek , František Tichý
Spustit audio

Související