Pověst o zakletém policajtovi. Strašidelný případ ze staré Prahy od humoristy Ignáta Herrmanna

7. červenec 2021

Povídka českého spisovatele a humoristy nás zavede do jednoho pražského hotelu s pivnicí, kde se i v 21. století potýkají se strašidlem. Nekonečné stavební úpravy totiž neotravují jen živé, ale i zakletého policajta, který ani po smrti nemá pokoje... Poslouchejte na Dvojce od 22 hodin, na webu a v aplikaci mujRozhlas od následující půlnoci. 

Účinkuje: Petr Hradil
Připravila: Marina Feltlová
Napsal: Ignát Herrmann
Premiéra: 7. 7. 2021

Strašidelné léto na Dvojce nabídne kromě povídek od mistrů hororu, jakými jsou Howard Phillips Lovecraft, Edgar Allan Poe nebo Stephen King, také tajemná vyprávění o pražských zákoutích, obývaných duchy a záhadnými nadpřirozenými bytostmi. Výbor povídek z pera klasiků i současných autorů české literatury Strašidelné příběhy města pražského uspořádala Drahomíra Vlašínová; její snahou bylo zachytit různorodost strašidel spjatých s Prahou i žánrovou pestrost vyprávění, která o nich pojednávají.

V povídce Ignáta Herrmanna se podíváme do někdejšího domu U Rajtknechtů v Jindřišské, kde se v místním hotelu s pivnicí potýkají s duchem zakletého policajta. Ten straší a nemá po smrti klid, protože ho stejně jako všechny živé otravuje věčně rozkopaná ulice a nekonečné stavební úpravy.

 

autoři: Tvůrčí skupina Drama a literatura , Marina Feltlová
Spustit audio