Porota

17. leden 2004

V soudních procesech jde o příliš mnoho na to, aby mohly být zmanipulovány.

Neworleanská vdova si najme právníka, chytrého a čestného Wendella Rohra (Dustin Hoffman), aby zažaloval zbrojařskou firmu, které dává za vinu smrt svého manžela. Terčem obžaloby je morálka tvrdého byznysu. Kdokoliv si může bez potíží pořídit zbraň a použít ji. Soudní proces přivádí na scénu, která se stává skutečným bitevním polem, několik klíčových postav - je to právník Wendell Rohr (Dustin Hoffman), konzultant zbrojařské firmy Rankin Fitch (Gene Hackman) a porotce Nick Easter (John Cusack). Všichni tito lidé mají jediný plán: získat porotu a zmanipulovat ji pro své cíle. Každý má jiný způsob, každý má jiný cíl. Ve hře je spravedlnost a velké peníze.

Film Porota, natočený podle bestselleru Johna Grishama

Zpracování napínavého thrilleru ze soudního prostředí s názvem Porota, který vznikl podle bestselleru Johna Grishama, se ujal režisér Gary Fleder. Zaujala ho neobvyklá možnost námětu, myšlenka manipulace, ovládání poroty a pojetí drsného příběhu.

Dustin Hoffman v roli právníka

Je to napínavý film o nefungující spravedlnosti, o lidské podstatě, různých morálních aspektech a charakterech, které se nezastaví před ničím. Režisér Fleder obsadil do filmu prvotřídní herce, kteří v tomto složení představují exkluzivní hereckou podívanou - Gene Hackmana, Dustina Hoffmana, Johna Cusacka a další.

autor: -jj-
Spustit audio