Polská veřejnoprávní televize chce nabídnout od letošního roku vysílání regionů ve vysokém rozlišení

6. leden 2022

V souvislosti s blížícím se přechodem na pozemní vysílání DVB-T2, které v sousedním Polsku proběhne již v následujících měsících, realizuje tamní veřejnoprávní televize také některé technické změny na svých stanicích. Jednou z nich je i distribuce stanic ve vysokém rozlišení obrazu Full HD.

V loňském roce se dočkala vysílání ve vysokém rozlišení stanice TVP Polonia, letos přichází na řadu regionální vysílání, tedy okruhy pod hlavičkou TVP3. Jak uvedla Polská televize na svém webu, technické změny související s programovými novinkami, které ve vysílání proběhly na podzim 2021, konkrétně od října. Okruhy „třetích stanic“ si kladou za cíl poměrně smělý cíl – do tří let být trojkou celé televizní rodiny TVP.

„Nový, obnovený plán vysílání je začátkem změn TVP3,“ oznámil její ředitel Paweł Gajewski a doplnil: „Přál bych si, aby TVP3 zaujala své právoplatné místo v celé skupině - tedy třetí pozici ve sledovanosti. Aktuálně držíme páté místo, s jedním procentem sledovanosti, ale do tří let plánujeme výrazně navýšení.“ Programy polské veřejnoprávní televize je možné sledovat i na omezeném území Čech. Jedná se především o příhraniční oblasti.

autor: lukpo
Spustit audio

Související