Polská TVP má připravený kanál zaměřený na životní styl a cestování

12. leden 2022

V souvislosti s chystaným přechodem na pozemní digitální vysílání DVB-T2 má připravených polská veřejnoprávní televize několik nových projektů, které se mohou dočkat realizace. Jedním z nich je stanice TVP Relaks, která podle portálu Wirtualnemedia s největší pravděpodobností nahradí dosavadní kanál TVP HD.

Ukončení vysílání TVP HD by nebylo nijak překvapivé. Tento projekt vznikal před několika lety, v době, kdy bylo vysílání ve vysokém rozlišení na samotném začátku. TVP HD byla dokonce v době spuštění polské národní satelitní platformy jedním z taháků programové nabídky.

Díky tlaku operátorů placené televize však nakonec tento projekt skončil fiaskem. Vzhledem k tomu, že již téměř všechny programy TVP vysílají v HD, ztratil tento projekt svůj význam.

Portál Wirtualnemedia se v souvislosti se změnami portfolia kanálů TVP odvolával loni na podzim na jednu z manažerek polské veřejnoprávní televize, která si však přála zůstat v anonymitě. TVP Relaks jako náhradník stanice TVP HD má nabídnout lifestylové pořady o cestování a jídle, případně zábavné formáty v kombinaci s koncertními vystoupeními.

autor: lukpo
Spustit audio

Související