Policie uzavřela Jižní spojku v Praze. Opravuje se most u Kačerova

3. květen 2013

Jižní spojka v Praze je neprůjezdná. Uzavřela ji dopravní policie kvůli rekonstrukci mostu na Kačerově. Uzávěrka jedné z hlavních pražských tepen potrvá do nedělního odpoledne.

Po Jižní spojce projely poslední auta krátce po 20. hodině. Před začátky uzavírek se tvoří kolony, auta popojíždějí.

Dělníci začínají převážet hromady sutě pod demolovaný most, aby se vytvořilo jakési ochranné lože, na které budou padat části mostu.

Hydraulické nůžky začnou stříhat most po 22. hodině, možná později, protože vše, co je na mostě, se musí převést pod něj.

Na místě je zhruba 20 dělníků, kteří se budou na místě střídat nonstop až do neděle.

Most na Kačerově dosud sloužil jako příjezdová trasa do garáží dopravního podniku. Během následujícího víkendu ale bude definitivně stržen a na jeho místě vyroste do několika měsíců nový. Zvládnout by měl i těžké kamiony.

Čtěte také

Auta jedoucí směrem na Braník i Hostivař musí dotčené místo poblíž ulice Ke Garážím objíždět. Trasy ve směru z Prahy 5 na Prahu 10 vedou přes rampu z ulice 5. května, přes ulici 5. května, ulici Ryšavého, Türkovu, Senohrabskou a Spořilovskou.

Ve směru na Prahu 5 povede objízdná trasa ulicí 5. května přes rampu Vyskočilova, Vyskočilovu ulici, Michelskou a zpět na Jižní spojku.

Po ukončení obousměrné uzavírky bude v místě prací nadále omezen provoz v pravém jízdním pruhu ve směru z Prahy 5 na Prahu 10. Nový most by měl stát do podzimu.

Oprava části Jižní spojky v Praze
Spustit audio