Pokrytí pro multiplex COLOR DAB+ v online databázi Českého telekomunikačního úřadu

6. leden 2022

V minulých dnech byla online databáze Českého telekomunikačního úřadu doplněna o pokrytí páté rozhlasové sítě, multiplexu COLOR DAB+, který funguje od 17. listopadu loňského roku. K dispozici je předpokládaný zásah signálem pro pražský i středočeský vysílač.

Na webu https://digi.ctu.cz/dtv/ si mohou zájemci vybrat ze dvou možností výpočetní metody – Podle vyhlášky a ITU 1812-3. První položka napevno, tedy bez přesahu, ukazuje zásah pražského a středočeského vysílače. Na území hlavního města lze bez problémů přijímat signál ze Strahova na kanálu 7C v kategorii indoor, tedy uvnitř budov; tzv. outdoor pak rozšiřuje pokrytí směrem k Brandýsu nad Labem, Kralupům nad Vltavou, Černošicím apod.

Pokrytí plánované DAB+ sítě RS02B

Středočeský vysílač Lbosín pak počítá v případě pokrytí podle vyhlášky se zásahem Benešova, Bystřice, Týnce nad Sázavou, Vlašimi nebo Sázavy. Příjem vně budov je pak možný například v Jílovém u Prahy, Zruči nad Sázavou, Říčanech a na hranicích Kostelce nad Černými lesy. Majitelé venkovních antén pochopitelně zaznamenají příjem multiplexu COLOR DAB+ výrazně dále za hranicemi regionu, například na Táborsku, Voticku apod.

Mapy pokrytí a další informace o tuzemských multiplexech najdete v naší pravidelně aktualizované příloze Jak naladit DAB+.

autor: lukpo
Spustit audio

Související