Plzeň se vzpamatovává z debaklu na Slavii. Musíme si sáhnout do svědomí, nabádá Kolář

15. květen 2016

Fotbalisté Plzně se probouzejí z mistrovské kocoviny. V sezoně ohromili rekordně dlouhou sérií výher, ale s ligovým ročníkem se rozloučili třemi porážkami v řadě. V utkání závěrečného kola podlehli Slavii v Edenu vysoko 0:5, což je zároveň nejhorší tuzemský výsledek viktoriánů za posledních 10 let.

Gólman Matúš Kozáčik byl pouze na lavičce, ligové osobnosti Michal Ďuriš nebo Roman Hubník ani nebyli na soupisce.

Viktoriáni už nějakou dobu nastupují na trávník k ligovým zápasům jako šampioni, bodové ztráty už nemají na postavení v tabulce vliv.

Ale končit vydařený ročník takovým debaklem, tak o tom by se jim možná ani na té nejbouřlivější mistrovské oslavě nezdálo.

„Samozřejmě jsme nechtěli končit sezonu takhle, bohužel, stalo se. Myslím si, že každý z nás si musí sáhnout do svědomí, teď si od fotbalu odpočinout a nachystat se pořádně na novou sezonu. Vyhráli jsme titul už tři kola před koncem, takže jsme z toho měli radost a máme z toho radost pořád, ale přesto si myslím, že z posledních tří kol jsme měli uhrát nějaké body,“ povzdechl si kapitán posledního zápasu plzeňských fotbalistů Daniel Kolář.

Slovník často užívaných sportovních výrazů má pro neúspěšné období po tom výjimečně pozitivním pojmenování mistrovská kocovina. Ale jsou samozřejmě i jiné věty a názvy.

„Strašný výsledek. Určitě se hraje jinak, když jste pod tlakem, než když už máte titul tři kola. Ale to nás neomlouvá, my jsme měli hrát úplně jinak. Když už nám to fotbalově tolik nejde, tak aspoň bojovat, ale mně přišlo, že tam nebylo ani tohle. Byl to fakt hrozný výkon a musíme se omluvit všem našim fanouškům,“ řekl záložník Jan Kovařík.

Čtěte také

Se svými spoluhráči zažil rekordní sérii výher v řadě, ale v závěru také tři porážky za sebou, což se plzeňským fotbalistům stalo po sedmi letech.

„Možná jsme si mysleli, že se to pak uhraje samo. Tady je vidět, že když podceníte jedinou věc, tak neporazíte žádný ligový mančaft, o čemž jsme se teď přesvědčili. Další sezonu budeme muset hrát jako těch šestnáct zápasů předtím,“ dodal Kovařík.

autoři: jpa , Radek Šamša
Spustit audio