Petra Ševců

redaktorka publicistiky

Natáčím dopolední a víkendové reportáže a dokumentární publicistiku.

V Olomouci jsem vystudovala Filozofickou fakultu Univerzity Palackého, obor divadelní věda-žurnalistika. Už ve třetím ročníku studia, v roce 2004, jsem se dostala do Českého rozhlasu Olomouc a začala s mikrofonem objevovat krásy Olomouckého kraje při tvorbě reportážního pořadu Mezi nebem a zemí /dnešní Přímo z místa/. Později jsem začala moderovat a postupně jsem vám dělala společnost ráno, přes den i večer. Mimo to jsem měla nějaký čas na starosti pořad Zvědavý mikrofon. Od ledna 2014 do července 2017 jsem měla na starosti internetové stránky a Facebook Českého rozhlasu Olomouc. 

Režisér Michal Bureš mi dal také příležitost zkusit si upravit pro naše Počteníčko romány Milenec Lady Chatterleyové a Hlídač č. 47. Román Robinson Crusoe jsem upravila pro naše speciální Léto s dobrodružstvím v roce 2008 /vydán na CD v roce 2011/. Spolupracuji také s Tvůrčí skupinou Olomouc. V roce 2013 jsem společně s Josefem Königem upravila pro rozhlas román Emily Brontëové Na Větrné hůrce, který jste mohli v našem vysílání slyšet v desetidílném pokračování v režii Tomáše Soldána. Do Počteníčka na léto 2013 jsem připravila opět desetidílnou četbu z detektivního románu Michala Sýkory Případ pro exorcistu. 

Na rozhlasové práci mě baví její pestrost. Mnoho jsem se díky ní naučila a učím se dodnes. Stále je kam se posouvat. Za ta léta, co jsem projížděla Olomouckým krajem za našimi reportážemi, jsem zjistila, že je pořád kam se vydávat, že je pořád co objevovat. Je to rozmanitý kraj s krásnou přírodou, zajímavými lidskými osudy a vzácnými památkami. 

Kromě toho, že mám práci, která mě obohacuje, jsem členkou olomouckého Divadla na cucky. Trávím také hodně času se svými přáteli a když vyjde chvilka, ráda se vracím do Zlína za svojí rodinou, kamarády z dětství a dvěma černými kočkami. Mám ráda dobré jídlo, hudbu, filmy, knihy a ticho.

Všechny články

Stránky

Sledujte nás