Petra Horáková Krištofová, ekonomka a zakladatelka Nadačního fondu Apolena

18. leden 2016

Petra Horáková Krištofová (1977) je ženou mnoha zájmů a různorodých aktivit.

Hosté Telefonotéky, na které se můžete těšit.

Po maturitě na česko-italském gymnáziu vystudovala VŠE v Praze, obory Mezinárodní politika a diplomacie a ekonomická žurnalistika. V letech 2004 - 2005 působila na Velvyslanectví ČR v Tokiu, poté zakotvila v privátním sektoru.

Autorka projektu FÉR hypotéka; zajímá se o finanční gramotnost české veřejnosti. Je partnerkou jedné z nejstarších českých klinik plastické chirurgie a vlastníkem stovky webových portálů. V roce 2013 založila s předním světovým odborníkem na léčbu myomů doc. MUDr. Michalem Márou, CSc. Nadační fond APOLENA, který financuje nákup moderních technologií pro endoskopické sály gynekologicko-porodnické kliniky U Apolináře VFN v Praze.

V nadačním fondu působí jako předsedkyně správní rady a kompletně financuje chod fondu. Fond hospodaří s nulovými provozními náklady. Za dva roky existence fond předal endoskopickým sálům operační nástroje za 600 000 Kč.

03543801.jpeg

Momentálně žije ve Vídni, před tím v bulharské Sofii, před tím v Tokiu. S manželem Danielem, diplomatem, mají dvě malé dcery. V roce 1986, za vedení režiséra Jana Bergera, se stala členkou Dismanova rozhlasového dětského souboru, kde později působila jako asistentka vedení. V roce 1992 zpívala titulní roli dětské opery Brundibár, kterou DRDS natáčel pro americké vydavatelství Channel Classics a s touto rolí žije dodnes.

Naposledy v roli Brundibára vystoupila loni v přímém přenosu z Rudolfina u příležitosti Koncertu pro 3792 terezínských hvězd a následně ve Vlaku Lustig, kde se na pódiu setkala s dcerou Sofií v roli Aninky, která je rovněž členkou DRDS. Skládá hudbu, aktivně sportuje, chytá ryby.

Čtěte také: Archiv odvysílaných dílů Telefonotéky.

autor: jak
Spustit audio