Pavel Molek: Pokušení svatého Vojtěcha

12. duben 2020

Kam až sahá a co může představovat odpovědnost za druhé? Jan Hartl, Josef Somr a Miroslav Táborský v epizodě ze života českého biskupa. Poslouchejte do neděle 10. 5. 2020.

Osoby a obsazení: Vojtěch (Jan Hartl), Ostoj (Miroslav Táborský), Kosmas (Josef Somr), Střezislava (Lucie Trmíková), Svorad (David Novotný), Slavník (Ivan Řezáč), malý Vojtěch (Max Budiman), mnich (Jiří Knot), muž (Petr Šplíchal), kumpán 4 (Kryštof Rímský), kumpán 3 (Ondřej Bauer), kumpán 2 (Tomáš Kobr), kumpán 1 (Filip Kaňkovský) a žena (Jana Knappová)
Dramaturgie: Klára Novotná
Hudba: Radek Seidl
Režie: Dimitrij Dudík
Premiéra: 23. 4. 2019

Po trpkých a marných pokusech šířit víru ve stále ještě značně pohanských Čechách, se Vojtěch uchýlil do samoty římského kláštera. Tam se za ním vydává jeho bývalý žák Ostoj s cílem přivést biskupa zpět do Prahy.

Která cesta je pro duchovní autoritu ta správná? Setrvat obrácený k nebi v bezpečí klášterní cely? Anebo se vrátit zpět a znovu zažívat beznaděj v bohaprázdné zemi, na kterou však nedokáže zapomenout?

Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete na portálu mujRozhlas.

Spustit audio

Související