Paul Plamper: Tichá noc 2. O tichu, hluku a tragikomickém míjení uprostřed vánočních rituálů v čase corony

20. prosinec 2022

Podařená rodina je opět zde a slaví Vánoce – single matka Jasmína s pubertálním synem Arthurem, babička Iris, která se vůbec necítí být babičkou, její přítel Štefan a rozšafný strýc Karel. Sestava se nemění, jen okolnosti ve světě jsou zcela jiné – zasáhla covidová pandemie. A rodinné tradice procházejí zatěžkávací zkouškou videomeetingu. Druhý díl svérázné rozhlasové komedie Paula Plampera poslouchejte on-line po dobu čtyř týdnů po odvysílání.

Vzhledem k prezentovaným situacím a charakterům obsahuje hra expresivní výrazy.
Osoby a obsazení: Jasmína (Ivana Uhlířová), Arthur (Antonín Kracík), Iris (Vilma Cibulková), Štefan (Jakub Žáček) a Karel (Petr Čtvrtníček)
Dramaturgie: Klára Novotná
Překlad: Jana Slouková
Režie: Aleš Vrzák
Premiéra: 20. 12. 2022

Jak se v rámci slavnostního večera vyrovnat s nástrahami techniky a virtuální komunikací? A jak dodržet všechny křehké rituály – večeři, rozbalování dárků a samozřejmě flétnový koncert? A nehrozí nakonec, že si na tu pohodlnou a bezpečnou vzdálenost členové rodiny zvyknou?

Spustit audio

Související

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.