Parkování na dostihovém závodišti se zlepší, místa pro 200 vozů zpevní štěrk

25. květen 2018 08:55

Dostihový spolek v Pardubicích zlepší parkování v areálu. Travnaté plochy zhruba pro 200 automobilů zpevní. Dočasně budou motoristé parkovat uvnitř areálu, ČTK to řekl ředitel spolku Martin Korba. Parkování na závodišti je dlouhodobým tématem, různé varianty zvažovala i předešlá vedení spolku.

Plocha vysypaná štěrkem bude hned za branou závodiště, kde už auta běžně parkují na trávě. Nyní jsou v areálu stavební stroje, pro sobotní dostih tak pořadatel poskytne jiná stání. Budou na přilehlém pískovém kolbišti a na takzvaném Bábině place za paddockem.

„Je to jen dočasné omezení, které vykompenzujeme zkvalitněním parkovacích ploch a zvýšením komfortu všech návštěvníků. Budou to vyštěrkované koridory, odvodněné, aby tam nevznikaly kaluže, když zaprší,“ řekl Korba. Náklady jsou do šesti milionů korun, dodal.

Na dostihy i vlakem

Návštěvníci akcí parkují také podél silnice, která vede k závodišti. Místa i nadále zůstávají k dispozici. V době Velké pardubické či jiných velkých akcí pořadatelé opakovaně vyzývají hosty, aby využili parkování na sídlišti Dukla a došli pešky.

Příprava parkoviště na dostihovém závodišti

„Pohodlně se lze na závodiště dopravit také autobusy městské hromadné dopravy nebo vlakem ze stanic Pardubice, hlavní nádraží a Rosice nad Labem, nebo směrem od Chrudimi,“ řekla mluvčí závodiště Kateřina Nohavová.

Pardubické závodiště se dá využít různě. Nejenom na dostihy

Dostihy v Pardubicích

Už dávno to není místo, kde by jednou za čas soupeřili koně a jinak by se tam nic nedělo. Závodiště v Pardubicích se snaží zaujmout prakticky celoroční nabídkou akcí, jak říká ředitel Dostihového spolku Pardubice Martin Korba.

Velkou pardubickou navštíví kolem 20.000 lidí, okolí tak musí pojmout až tisíce aut. Spolek si proto pronajímá plochy letiště a je zavřená hlavní silnice na Chrudim, aby podél krajnic mohla stát auta. Moc jiných možností, kam umístit vozidla, závodiště nemá.

„Vize je využít prostor před branou, po levé straně je lesík. Narážíme ale na to, že je to městská zeleň,“ řekl Korba. Kácet stromy není moc populární krok, navíc by se musel změnit územní plán, dodal Korba.

zdroj: ČTK
Spustit audio