Ostravu dnes ovládnou studentské oslavy majáles

Ostrava bude dnes patřit studentským oslavám Majáles. Jejich neodmyslitelnou součástí je tradiční průvod v maskách a také bohatý hudební program. Představí se na něm kapely Sunshine, Polemic, Post-it a řada dalších.

Ostravské oslavy Majáles začnou ve 13:00, kdy průvod v maskách vyrazí z Husova sadu přes Masarykovo náměstí na Slezskoostravský hrad. Tam bude vyhlášena nejlepší maska a zároveň i král Majáles.

Jak nám řekl prezident Stavovské unie studentů Ondřej Haška, průvod rozhodně není jen studentskou záležitostí. "Průvodu se účastní nejen studenti, letos tam máme mažoretky, dechovou hudbu, žongléra. Kdo má chuť, může si vyrobit masku a přijít. Třeba vyhraje. Hlavní cenou jsou dvě volné letenky po Evropě," upozorňuje Haška.

K Majáles samozřejmě patří i hudba a tanec. Hlavní hudební scénu najdete v prostorách Slezskoostravského hradu. "Asi tím nejzajímavějším je určitě kapela Sunshine, která je známější spíše v zahraničí. Klasikou jsou slovenští Polemici, kteří dokáží udělat na jevišti pořádnou šou. Další kapelou jsou ostravské Kuličky štěstí," vyjmenovává organizátor.

Kromě zmíněných kapel můžete uslyšet také Satisfucktion, Post-it či formaci o5&Radeček. Doprovodný program poběží také v klubu Marley.

Spustit audio

Více z pořadu