Od 1. června začne vysílat Český rozhlas Vysočina

30. květen 2017

Český rozhlas Region se od 1. června 2017 stává Českým rozhlasem Vysočina. Pro posluchače z Vysočiny, pro které Český rozhlas vysílá už 15 let na frekvencích 87,9 a 90,1 FM, se nic zásadního nemění – regionální studio Českého rozhlasu stále tak zůstává rádiem vašeho kraje. S novým názvem ale přichází kvalitnější a atraktivnější program.

Český rozhlas Region následuje další sesterské stanice veřejnoprávního Českého rozhlasu, které mají ve svém názvu město nebo název regionu, ve kterém vysílají.

Český rozhlas Region začal vysílat v nově vzniklém kraji Vysočina a tehdy byl zvolen název Region. Dnes, po zralé úvaze, zkušenosti a také po jistém zažití nového teritoriálního celku dochází k přejmenování. „Věříme, že naši posluchači a fanoušci nový název přijmou a budou nás nadále ladit ještě ve větší míře, než dosud. Jsme rádiem jejich kraje a doufáme, že se staneme i rádiem jejich srdce,“ přeje si ředitel Regionálního vysílání ČRo Jan Menger.

Novinky v programu

Každé ráno se mohou posluchači Českého rozhlasu Vysočina nově těšit na Soudničky známého advokáta Iva Jahelky. V ranním vysílání se objeví i více informací z regionu, redaktoři se přihlásí přímo z míst, kde se něco děje. Dopolední vysílání nově oživí pravidelná poradna, do které si budou moci posluchači zavolat o radu vybranému specialistovi. Příběhy z Vysočina zase nahlédneme do historie i současnosti měst, vesnic a vesniček na Vysočině a do osudů lidí v nich. Pravidelné polední Písničky na přání pak budou i nadále plnit Naďa Urbánková a Jarda Hypochondr.

„Také víkendoví posluchači si přijdou na své. Hodinu před nedělním obědem jim zpříjemní Jan Rosák, který si bude do své talk show zvát známé osobnosti z řad herců, zpěváků, lékařů či sportovců. Podvečerní víkendové vysílání obohatí i unikátní seriál dokudramat Historie českého zločinu o nejzajímavějších případech české kriminalistiky,“ doplňuje ředitel stanice ČRo Vysočina Zdeněk Duspiva.


Autorádia, frekvence, internet
Frekvence vysílání zůstávají stejné – hlavní frekvence pro celou Vysočinu 87.9 FM a lokální pro Třebíčsko 90.1 FM. V autorádiích a na přijímačích s informačním displejem se při naladění stanice objeví R-VYSOC.

Tvar internetové adresy bude nově vysocina.rozhlas.cz s tím, že všechny fungující odkazy z minulé doby nepřestávají fungovat.

Profil na sociálním portálu Facebook bude mít název Český rozhlas Vysočina.

Spustit audio