O pozemském absolutnu – Hermann Broch

25. prosinec 2017

Rozhlasová exkurze do díla významného romanopisce a esejisty, který celoživotně bojoval proti lhostejnosti. On-line k poslechu do 31. prosince 2017.

Hermann Broch byl rakouský spisovatel, vídeňský rodák, který žil v letech 1886–1951. Jeho román Smrt Vergilova bývá zmiňován jako jedno z nejvýznamnějších děl 20. století. Díky hloubce myšlenek a literární vybroušenosti svých esejů patří k mistrům tohoto žánru.

Hermann Broch: Vyprávění služky Zerlíny

03243436.jpeg

Strhující příběh lásky, žárlivosti a pomsty s Ninou Divíškovou v hlavní roli. Variace na motivy donjuanovského mýtu on-line k poslechu do pondělí 1. ledna 2018.

Tereza Semotamová, autorka rozhlasového pásma O pozemském absolutnu, nabízí průřez jeho tvorbou prozaickou, esejistickou, ale i dopisy, kterých zanechal několik tisíc. Jedná se o exkurzi do díla významného romanopisce a esejisty, který celoživotně bojoval proti lhostejnosti.

Připravila: Tereza Semotamová
Dramaturgie: Alena Blažejovská
Režie: Lukáš Kopecký

Natočeno v brněnském studiu Českého rozhlasu.

autoři: Tereza Semotamová , Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.