Nový cirkus i pantomima. V Branickém divadle se usadil soubor Losers Cirque Company

13. březen 2020

Branické divadlo – které dnes nese označení Divadlo Bravo! – má nového nájemce – spolek United Arts & Co., který stojí za skupinou Losers Cirque Company. Nový nájemce získal divadelní budovu do pronájmu na dobu neurčitou za měsíční nájemné 30 tisíc korun.

Spolek United Arts & Co. bude budovu Branického divadla využívat ke kulturním a kulturně-vzdělávacím akcím, především k divadelním představením se zaměřením na akrobacii, gymnastické disciplíny a nový cirkus. Dále pak k trenérské, vzdělávací a popularizační činnosti v oblasti akrobacie a gymnastických sportů. Skupina Losers Cirque Company je díky svému modernímu pojetí divadla, živé hudby, tance a akrobacie známá po celé republice. Seznámit se s ní mohli také obyvatelé Prahy 4, protože působila i v Divadle Na Fidlovačce.

„Našim cílem je, aby se Divadlo Bravo! více vyprofilovalo. Rádi bychom navázali na předchozí éru Branického divadlo, které bylo platformou pro mimické a fyzické divadlo. Proto jsme oslovili českého performera a mima Radima Vizváryho, který zde bude uvádět své inscenace a zároveň by zde měl vzniknout soubor mimů. Náš soubor – Losers Cirque Company – zde bude uvádět vlastí inscenace.“ uvedl umělecký šéf souboru Petr Horníček.

V letech 2013–2015 prošla budova Branického divadla rekonstrukcí za 16 milionů korun. Ta zahrnovala opravu fasády, shnilého stropu, zajištění chybějící hydroizolace i vybudování nových šaten. Spolek United Arts & Co. plánuje v letních měsících proměnit interiér divadla.

„Zkušební provoz by měl být do poloviny června, a pak by měla následovat rekonstrukce interiéru, kdy se změní a obnoví hlediště, vznikne i verze pro kabaretní večery, proměníme foyer, aby také vzniklo místo pro setkávání umělců s diváky a řada dalších změn,“ doplnil Petr Horníček.

Spustit audio

Související