November 2nd v květnové Čajovně

5. květen 2011

Hranicko-pražská skupina November 2nd vydala po šesti letech nové CD a nazvala ho Night Walk with Me. U této příležitosti si moderátorka Kateřina Rathouská pozvala do výjimečně půlhodinové Čajovny 5. května zpěvačku formace Sašu Langošovou, která napsala všech deset písniček a říká o nich, že „jsou to příběhy na pomezí bdění a snu, v nichž se stírá rozdíl mezi skutečností a představou“.

Deska vznikala nejen v České republice, ale také v New Yorku a Nashvillu a produkoval ji Steve Walsh, který texty vnímá jako temné, ale hudbu naopak jako melodickou. “Líbil se mi ten kontrast a chtěl jsem ho zachovat. Tak má sdělení mnohem větší sílu,“ upřesňuje Walsh. I proto muzikanti využívali více akustických nástrojů. „Když mi Saša nové skladby přehrála jen s kytarou, oslovila mě jejich atmosféra. Snažil jsem se proto, aby měl posluchač pocit, že když zavře oči, okamžitě si představí zpěvačku, jak sedí u něj v obýváku a kapela ji jen citlivě doprovází. To však neznamená, že se do toho ve správných chvílích neopřou a nevystřihnou třeba rockové sólo,“ dodává producent.

02324050.jpeg

Předností alba je bezesporu množství hostů, mezi kterými nechybí třeba někdejší frontman Cirkusu Praha Brad Stratton, členové Druhé trávy Luboš Malina a Luboš Novotný nebo baskytarista Suzanne Vegy Mike Visceglia. „Tolik hostů jsme vlastně vůbec neplánovali, je to šťastná náhoda. Díky tomu, že jsme na nahrávce pracovali tak dlouhou dobu a na různých místech, jsme potkali mnoho skvělých lidí, kteří nakonec na desku přispěli. Z toho mám velikou radost, " poznamenala Saša Langošová.

autor: krs
Spustit audio