Stanislava Střelcová

Autorsky připravuje a moderuje vysílání D-dur

Autorsky připravuje a moderuje vysílání stanice D-dur.

Vystudovala na filozofické fakultě brněnské univerzity obor divadelní a hudební věda. Působila mj. jako publicistka a redaktorka v deníku a v divadelním časopisu, lektorka dramaturgie Janáčkovy opery v Brně, hudební redaktorka v Československém rozhlase a dramaturg v Československé televizi.

V roce 1990 nastoupila do rozhlasu, do tehdejší hudební redakce pro děti a mládež, kde redakčně připravovala a autorsky se podílela na vysílání hudebních sestav, publicistických a dokumentačních programů. Později se jako redaktorka hudební redakce stanice Vltava až do roku 2010 rovněž soustavně zaměřovala na programy s tematikou pro děti a mládež včetně dětského rozhlasového sboru; dosud se zabývá problematikou sborového zpěvu.

Podílela se po mnoho let na živém vysílání rozhlasových koncertů ze Studia 1, rozhlasové pořady různorodých témat a přímé přenosy sama moderovala. Spolupracovala na redakční a dramaturgické přípravě rozhlasových soutěží Concertino Praga a Concerto Bohemia a jako dramaturgický poradce Dětského pěveckého sboru Českého rozhlasu. V současnosti pracuje také jako členka stálé komise mezinárodní rozhlasové soutěže Concertino Praga při Českém rozhlase.

V roce 2016 jí byla udělena Cena generálního ředitele Českého rozhlasu „za neutuchající kvalitní práci pro mladé posluchače klasické hudby a péči o projekty Concertino Praga a Concerto Bohemia.“

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové