Nezbývá než brečet dojetím. Desítky dárků už dostali od Ježíškových vnoučat senioři v Třeboni

11. prosinec 2018 14:27

Vánoční stromečky, káď s kapry nebo vybavení kuchyňky pro kroužek vaření. I takové dárky v letošním roce nadělovala Ježíškova vnoučata v Domově pro seniory v Třeboni.

V jihočeském městečku tak mají desítky splněných přání, v celé republice jich už projekt Českého rozhlasu zajistil 14 654 a další přání se plní.

Už druhý týden chodí každý den do Domova pro seniory v Třeboni pošťák s hromadou balíčků. Naposledy přinesl tři krabice.

„Ježíškova vnoučata mě překvapila ještě o trochu víc než minulý rok. Já vždycky za ten rok nasbírám spíš ten pesimismus, který ale v prosinci zastře optimismus, že lidé dokáží tak myslet na někoho, koho vůbec neznají, myslet na to, že jsou tady i staří občané. Díky Ježíškovým vnoučatům zažívají opravdové radosti,“ říká ředitelka Lenka Krakowitzerová.

Nejhezčí dárky jsou podle ní ty zážitkové. „Grilovačka, zabijačka, jízda třeboňským vláčkem, vystoupení kapely. Dneska přišel balíček, ve kterém je poctivá nadílka od mistra řezníka. Ono je to dobře zabalené, takže nevoní, ale dokáži si představit, jak bude nadšená paní Blažena, až jí to doručíme,“ dodává.

Senioři v Třeboni chtěli zažít pravou domácí zabijačku. Ježíškova vnoučata to zařídila

Pravou domácí zabijačku věnovala Ježíškova vnoučata obyvatelům domova pro seniory v Třeboni

Jitrnice, jelita i ovar provoněly domov seniorů v Třeboni. Jeho obyvatelé si totiž přáli pravou domácí zabijačku. To se jim splnilo díky projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata.

Dárky dostal také Josef Novák. Kromě stroje na přípravu perlivých nápojů mu Ježíškova vnoučata věnovala i kalendář s krásnými ženami, pro které měl vždycky slabost. „To jsem tedy překvapený,“ komentoval.

Obdarovanou je i paní Dolejšová. „Dostala jsem balíček, kde byly dvě velké oříškové pomazánky, banány a poukázka na husu. Tak jsem si pozvala devět lidí odsud, aby z toho každý trochu něco měl, budeme mít takový slavnostnější oběd,“ popsala.

Ježíškova vnoučata považuje za skvělý nápad. „Tady je spousta lidí, kteří nemají nikoho. Já nemám špatný život, i když mi muž brzy zemřel, ale když vám pak takhle někdo něco daruje, tak neznám nic jiného než se rozbrečet, jak vás to dojme,“ komentovala seniorka, která nedostala jenom dárky, ale získala i člověka, který se jí s pomocí nabízí i do budoucna.

autor: Mária Pfeiferová
Spustit audio

Související