Nejsme v optimální pohodě, přiznává mladý obránce Příbrami Chaluš

27. únor 2016

Fotbalistům Příbrami se v jarní části nejvyšší domácí soutěže nedaří vítězit. Po bezbrankové remíze s Bohemians se trenér Pavel Tobiáš omlouval fanouškům za ostudný výkon. Alespoň s jednou věcí mohli být Středočeši, kteří bojují o ligovou záchranu, spokojeni. V tomto roce poprvé nedostali gól a je to i zásluha dorosteneckého reprezentanta Matěje Chaluše.

Talentovaný příbramský stoper Matěj Chaluš naskočil do ligy na podzim jako sedmnáctiletý. Teď se dočkal prvního čistého konta coby plnoletý hráč základní sestavy.

„Je to důležité, protože když nedostaneme gól, tak neprohrajeme. To jsme splnili. Potřebovali jsme ale vyhrát a je škoda, že se to nepovedlo. Mrzí nás, že jsme opět nedali gól, ale osobně jsem rád, že jsme to vzadu pohlídali. Hodně nám s tím pomohl i Alda Hruška,“ řekl po bezbrankové remíze s Bohemians Chaluš.

Naskočil jste do A týmu, který se trápí a nemůže se výsledkově zvednout. Cítíte na hráčích nervozitu a je jiná než v dorostu?

Je to úplně něco jiného, už i ve stylu hry. Mohli jste ve středu vidět, jaký jsme hráli fotbal s devatenáctkou proti Benfice, teď je to úplně něco jiného. Samozřejmě cítíme, že musíme vyhrát. Je to těžké. Máme nějakou zodpovědnost a nejsme v takové pohodě, v jaké bychom chtěli být, ale věřím, že se zvedneme.

Zmínil jste zápas s Benficou, který sledovalo skoro sedm tisíc lidí. Jak moc vám chybějí lidi na áčku?

Je to velký rozdíl. Srovnám to třeba se zápasem proti Slovácku, kde bylo fakt málo lidí. To jsem byl i trošku zklamaný, ale zase byla zima, což chápu. Ale co jsem zažil s Benficou, to bylo neskutečné. Hnali nás, sedm tisíc lidí přišlo prakticky na malé kluky, na děti.

A duel proti svému bývalému klubu jste si užil?

Jsem strašně rád, že jsem hrál proti „své“ Bohemce, z které jsem přišel. Furt ji mám v srdci. Fanoušci byli také skvělí, zvedli atmosféru zápasu. Moc jsem si to užil.

autoři: jpa , Radek Šamša
Spustit audio