Nejhezčí je obdarovávat, říká ambasadorka Ježíškových vnoučat Jitka Zelenková

17. prosinec 2018

V letošnímu 50. výročí na hudební scéně si Jitka Zelenková nadělila nové CD Intimity a taky „funkci“ ambasadorky rozhlasového charitativního projektu Ježíškova vnoučata.

„Je to jeden z nejlepších projektů. Mluvila jsem o tom už minulý rok s moderátorem Vaškem Žmolíkem. Předpověděla jsem si to tedy už v minulém roce.“ Při namlouvání rozhlasových upoutávek se cítila dojatá. „Musela jsem se držet, protože se mi dělal ten příslovečný knedlík v krku. Dostalo mě to.“ Přáním jedné seniorky bylo i setkání s ní. „Zazpívala jsem nejen pro paní Vlastu. Nejhezčí je obdarovávat,“ říká Jitka Zelenková s myšlenkou na blížící se Vánoce.

Jitka Zelenková a moderátorka Jitka Novotná

K těm si zpěvačka letos sama nadělila i nové CD Intimity. A sama si ho i produkovala.  „Byla to radost, protože v minulosti jsem si stejně všechno vybírala sama. Jen se to tenkrát na desku nepsalo. Kdybych nezpívala, bavilo by mě dělat producenta,“ ujišťuje a ke své pěvecké profesi dodává: „Jedu jen podle sebe.“    

Vzpomíná si ještě na své úplné začátky? Jaký vztah má k rozhlasu? Kteří muzikanti jí hodně naučili? Proč má ve svém repertoáru hlavně lyrické melodie?

autor: eh
Spustit audio

Související