Nejestetičtěji na ženském těle působí zaoblené tvary, říká doktor Radim Uzel

31. červenec 2019

Ženy, které mají OTP, rozumějte ozdobné tukové polštáře, jsou podle známého gynekologa a sexuologa Radima Uzla ty nejkrásnější. „To když řeknu na besedě, tak všechny dámy při těle tleskají.“

Vyber si takové zaměstnání, které tě bude bavit, slýchával Radim Uzel jako student. Už na vysoké škole si zvolil dobře, práce je jeho koníčkem. „Musím přiznat, že zprvu to byla náhoda, a to ekonomicky laděná. Lékařská fakulta potřebovala pomocnou vědeckou sílu za 200 korun měsíčně.“ Dělal pomocné práce na sále, občas ho pustili i k porodu.

Promoval před 55 lety, tehdy byla medicína úplně jiná. „Asistovanou reprodukci a mimotělní oplodnění jsme považovali za sci-fi. A první ultrazvuk jsme dostali k vyšetřování až po 10 letech praxe,“ vzpomíná MUDr. Uzel. A tak se třeba stalo, že na porodním sále překvapila dvojčata nejen maminku, ale i lékaře.

Měl štěstí, že se k novinkám ve svém oboru dostával i za komunismu. Teta zdravotní sestry, která s ním pracovala, žila v USA a posílala mu odborné časopisy. Když se pak po Sametové revoluci dostal do Washingtonu, jel jí poděkovat. „Byla to už stará dáma, pamatuji si, že na stěně měla prezidenta Masaryka,“ vypráví s pohnutím v hlase.

Za rok oslaví Radim Uzel osmdesátku, medicínu už trošku pověsil na hřebík, vede „jen“ internetové poradenství a občas nabídne své služby jako konzultant. Věnuje se ale ještě sexuologii a partnerskému poradentství. A stále jezdí po republice se svými pořady a besedami.

autor: voj
Spustit audio