Nahlédněte s Mozaikou do Divadelního světa Brno

12. květen 2017

V pondělí 15. května se budete moci zaposlouchat do speciálního živého vysílání Mozaiky přímo z festivalového dění v Brně. Až do 17. května se tam bude konat mezinárodní festival Divadelní svět Brno a my budeme u toho. Naše studio přesuneme z pražských Vinohrad přímo před jednu z festivalových scén, Janáčkovo divadlo, abychom vám přímo z místa mohli zprostředkovat exkluzivní rozhovory s předními osobnostmi světového divadla.

Pozvání přijal choreograf a umělecký vedoucí ve světě uznávaného souboru Kibbutz Contemporary Dance Company. Pohovoříme nejen o inscenaci Horses in the Sky, jejíž dvě představení budou na festivalu k vidění, ale také o uměleckém životě a tvorbě v izraelském kibucu. Další významnou zahraniční osobností našeho vysílání bude režisérka Alize Zandwijk, která zároveň vede a originálně rozvíjí činoherní scénu německého Theater Bremen. To patří k již stálým hostům festivalu Divadelní svět Brno.

Mozaiku budeme vysílat z Brna

Theater Bremen se v posledních letech těší slušnému renomé i v silné německé konkurenci. Bude nás zajímat, čím si tento věhlas a diváckou přízeň divadlo zasloužilo. O dramaturgickém směřování této progresivní německé scény jistě více prozradí také Viktorie Knotková, která v Brémách působí jako dramaturgyně již pátou sezonu.

Naopak o letošním výběru festivalových titulů a také o "odpovědnosti" divadla v současném světě se budeme bavit s Martinem Glaserem, ředitel Národního divadla Brno, které je hlavním pořadatelem festivalu. O hudební doprovod vysílání se postarají herci z brněnského Buranteatru, Kateřina Veselá a Miroslav Ondra. Pro vysílání vybrali písně z inscenace Domeček režiséra Petra Michálka. V pondělí 15. května v 16 hodin si nalaďte Český rozhlas Vltava anebo přijďte přímo za námi. Moderovat budou Veronika Štefanová a Martin Luhan.

Spustit audio